Mijn naam is Leida Muuren. Van jongs af aan heb ik een passie voor gezondheid en gezonde voeding. Ik zat met mijn neus altijd in de boeken en tijdschriften over gezonde voeding en gezond leven. Een aantal jaren geleden heb ik ervaren wat gezonde voeding voor mij doet. Doordat ik wat vaker lichte ongemakken ervaarde met mijn energie en darmen, ben ik een tijdje suikervrij gaan eten. Ik volgde een challenge waarbij ik alle suikers (geraffineerde en toegevoegde suikers) schrapte uit mijn voeding. Wat mij vooral verbaasde toen ik daarmee begon is dat in bijna alle voeding die je in de supermarkt aantreft, verborgen ongezonde suikers en toevoegingen zitten. Ik kwam met een vrij lege kar weer uit de supermarkt. Ik ging het leren kennen en herkennen.

De dagelijkse boterham met hagelslag in de ochtend 😉 maakte plaats voor yoghurt met fruit en muesli 😋. Het was best even een omschakeling. Ik merkte naar gelang ik dit meer volhield (en dus ook de koekjes, chocolade en andere suikerrijke tussendoortjes liet staan) ik in de avond niet meer het constante gevoel van trek had of neiging tot snoepen. Ik was eerder verzadigd en ik begon mij fitter te voelen. Ook viel ik wat af, wat niet mijn directe doel was. Hierdoor werd mijn interesse in gezonde voeding en er meer over te weten te komen nog meer gevoed 😉.

Ik werkte al jarenlang als secretaresse. Door reorganisatie en verlies van mijn baan kreeg ik de mogelijkheid een andere weg in te slaan. Ik wilde iets met mijn passie doen. Ik ben parttime als secretaresse aan de slag gegaan en volgde de opleiding gewichtsconsulente en voedingsdeskundige. De wens van het opzetten van een eigen praktijk, waarbij ik advies wilde geven over gezonde voeding begon bij mij naar boven te komen. Maar ik had nog geen idee hoe ik dat wilde vormgeven. Ik wilde in ieder geval meer mensen laten weten wat gezonde voeding voor je kan doen. Maar gezondheid gaat niet alleen over voeding, je gehele leefstijl speelt een rol. Dat heeft mij bewogen de opleiding Leefstijlcoaching te volgen, waarin naast voeding, beweging, stress, slaap en ontspanning worden belicht. Want deze factoren hebben veel invloed op je gezondheid en vitaliteit en daarnaast uiteindelijk ook op je gewicht.

Mijn ervaring met en kennis van gezonde voeding en leefstijl wil ik graag met je delen. Ik wil jou inspireren tot het maken van gezondere voedings- en leefstijlkeuzes zodat je net als ik je ook energieker en fitter gaat voelen.

Mijn missie is zoveel mogelijk mensen inzicht geven in gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Hiermee wil ik mijn steentje bijdragen aan het ontwikkelen van een gezondere maatschappij waarbij preventie een grotere rol krijgt bij het bestrijden van lichamelijke en vitale klachten (welvaarts-ziekten). De handvatten om jezelf weer energiek en fit te krijgen liggen dichterbij dan je denkt.