Dagelijks leven & eten

Verleng de Suikerchallengeweek !

Laatste dag van de Nationale Suikerchallenge van het Diabetesfonds. En het wordt wederom een uitdaging want ik ga vanavond naar een verjaardag 😁

Maar ik verklap je dat het voor mij niet heel moeilijk meer is suikerrijk voedsel te laten staan. Dat was in het verleden wel anders. Ik zat iedere avond met mijn hoofd in de snoepkast, continu op zoek naar wat lekkers. Mijn darmen gingen daar niet fijn op en ik werd er op een gegeven moment zo onrustig van, dat ik daar iets aan wilde doen.

Ik zat iedere avond met mijn hoofd in de snoepkast

Ik volgde toen een suikerchallenge van 30 dagen. Dat heeft me enorm geholpen. Ik kreeg vooral heel veel inzicht waar allemaal suiker aan toegevoegd was, zelfs in producten waarvan ik het niet had verwacht. Door dit te laten staan en mijn eetgewoontes te veranderen naar meer volwaardige en vullende voeding nam mijn drang naar zoet en snoep enorm af. Zodanig dat ik nu niet echt gevoelig meer ben voor al die suikerrijke versnaperingen. Omdat ik weet wat voor reactie ik in mijn lijf terugkrijg als ik weer volop aan het snoepen sla. Mijn darmen spelen direct op en ik word er ontzettend moe van.

Een week een suikerchallenge volgen geeft veel bewustwording. Maar ik zou adviseren nog even door te gaan met de suikerchallenge als jij net als ik af wil van die enorme drang naar zoet en weer rust in je lijf en eetpatroon wilt.

Verleng de suikerchallengeweek als je af wil van je enorme drang naar zoet

Het kost tijd om je lijf te ontwennen van zoet en nieuwe gewoontes in je eetpatroon aan te leren. En denk je nu: ‘Jeetje, nog langer? Het was al lastig om te ontdekken wat ik wel en niet ‘mag’ eten en intensief om nieuwe maaltijden te bedenken die voldoen aan de suikerchallenge’. Ik weet het, ik ben daar zelf ook geweest. Het is best een omschakeling, maar het zal je veel brengen. Uiteindelijk wordt het een tweede natuur. Je gaat nieuwe voedingsgewoontes maken en ontdekken.

Je zal je een stuk fitter en energieker gaan voelen. Je krijgt rust in je lijf en hoofd omdat je niet continu op zoek bent naar eten. En het kan je zelfs helpen bij het afvallen (mocht je wat gewicht kwijt willen). Want een teveel aan suiker in je lijf, wat niet wordt gebruikt, wordt opgeslagen als vet.

Het kost tijd om te ontwennen van zoet

Ik ben er enorm dankbaar voor dat de 30 dagen suikerchallenge toen op mijn pad is gekomen waardoor ik me nu niet meer overgeleverd voel aan mijn eetbuien en veel beter in mijn vel zit. Ik heb weer controle over wat ik in mijn mond stop.

Doordat ik ontdekte wat de sleutel was naar meer rust in je lijf, meer energie en het mede komen tot een gezond gewicht, ben ik meer over voeding en leefstijl gaan leren om anderen hiermee te kunnen helpen. Sinds een aantal jaren help ik nu mensen op weg naar een gezondere leefstijl via mijn praktijk ‘Op het gezonde pad’.

Ik merk dat ik bij mijn cliënten vooral bewustwording heb gebracht. En dat vind ik het allerbelangrijkste, want dat is de sleutel tot het maken van andere voedings- en leefstijlkeuzes die je uiteindelijk op weg helpen naar een gezonder en fitter lijf en leven.

#suikerchallenge #diabetesfonds #laatstedagvandesuikerchallengeweek #verlengdesuikerchallengeweek #gedragsverandering #ontwennenvanzoet #volwaardigereten #rustinjelijfenhoofd #rustinjeeetpatroon #ophetgezondepad

Dit vind je misschien ook leuk