Dagelijks leven & eten

Volwaardige voeding

Een juichmoment voor mijn cliënt, 2 kilo afgevallen in 2 weken 😃 en dat allemaal omdat ze gekozen heeft voor gezondere maar ook meer volwaardige voeding, dat wil zeggen volle producten in plaats van magere en light producten.

Ze was er wel huiverig voor, omdat ze altijd gewend was op te letten op teveel vet en te kiezen voor magere en light producten wanneer ze wilde afvallen. Het kostte even moeite haar daarvan te overtuigen. Wat ik begrijp, want we worden met z’n allen gek gemaakt met adviezen om niet te vet te eten en vooral ook minder calorieën tot je te nemen.

Als je wilt afvallen, helpt jezelf uithongeren zeker niet. Wanneer je te weinig of te mager eet, krijg je na de maaltijd al snel na een uur weer trek. Dit komt omdat je voeding niet genoeg vullend is en niet genoeg verzadigd. Wanneer je tussen de hoofdmaaltijden door trek krijgt, pak je al gauw iets wat je snel energie geeft en dat is meestal een ongezonde snack.

Teveel tussendoortjes op een dag geeft je lichaam onrust. Ook je spijsvertering raakt van slag, omdat deze de hele dag bezig is met het verteren van je eten. En uiteindelijk komt het je gewicht ook niet ten goede, omdat je lichaam continu het hormoon insuline aanmaakt om je bloedsuiker stabiel te houden. Insuline zorgt ervoor dat het suiker uit je voeding wordt opgenomen in je cellen. Als je de hele dag door insuline aanmaakt, krijgt het lichaam te maken met een overload aan suiker. Suiker dat niet direct opgenomen wordt door de cellen wordt als reserve opgeslagen in de spieren. Wanneer de opslag in de spieren vol is wordt het overtollige suiker opgeslagen als vet. Daarnaast leeft je lichaam continu op de energie van snelle tussendoortjes, waardoor je vetverbranding stil staat.

Mijn cliënt ervaarde na een week dit te volgen al meer rust en minder de behoefte om tussendoor te snacken! Super goed om te horen! 😀💪

#ophetgezondepad#puurgezond#eetrust#verzadiging#volwaardigemaaltijden

Dit vind je misschien ook leuk